Toolbox & cursussen

 

Synodaal kerk zijn is inoefenen, trainen: niet alleen jezelf maar vooral samen met anderen. Hieronder vind je een aantal suggesties om aan de slag te gaan in deze fase van de synode (mei 2024 – september 2024): 

Toolbox:

Het landelijk proces

Vanuit de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland zijn op 15 februari 2024 alle gelovigen opgeroepen om deel te nemen aan de nieuwe consultatieronde van het synodaal proces. De Landelijke Synodale Werkgroep heeft hiervoor een Landelijke handleiding voor synodale gesprekken met een gespreksheet gemaakt. Alle gespreksverslagen zijn inmiddels ingeleverd en er wordt door de bisschoppen gewerkt aan een landelijke synthese van al deze verslagen.
In de 1e helft van mei komt dit landelijke rapport beschikbaar.

Maar het synodale proces gaat voort, want een synodale missionaire Kerk zijn is inoefenen, trainen: niet alleen jezelf maar vooral samen met anderen. Daarom vind je hieronder een aantal tools die je kunt gebruiken. En er zijn ook cursussen die je kunt volgen. 

 


Hulpmiddelen voor een  ‘gesprek in de Geest’ (een synodaal gesprek) 

 


Meer tools 

 


Cursussen
Verder ontwikkelen?

Aanbod van het Platform Ignatiaanse Spiritualiteit
Het Platform Ignatiaanse Spiritualiteit is bezig om ter ondersteuning van het synodale proces een trainingsaanbod te ontwikkelen voor jongeren, parochies, gespreksgroepen, pastoraal kader en anderen. Wil je een op maat gesneden toerusting of verdieping, dan kan je contact opnemen met het Platform of raadpleeg de website van het Platform Ignatiaanse Spiritualiteit!

 

 


Heb je een tip voor cursusmateriaal of heb je zelf iets ontwikkeld wat van pas komt voor het synodaal proces? Neem contact met ons op en doe mee!

Wil je op de hoogte blijven van nieuw materiaal? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onder deze pagina.