Hoe ruim kun je het maken?

Een belangrijk document van het Synodaal Proces is Vergroot de ruimte van uw tent. In een veelkleurige waaier van initiatieven wordt dit thema in het land uitgewerkt: bijeenkomsten waarin op de eerste plaats naar elkaar geluisterd wordt, webinars, enquêtes. Gedeeltelijk zijn het initiatieven waarin er interactie is, en verder gaat het ook om het delen van informatie.

Misboekjes

Dit laatste gebeurt ook via de gebruikersboekjes voor de liturgie op zondag: De zondag vieren en De vierende kerk. In zeer veel parochies in het Nederlands taalgebied worden deze uitgaven van de Abdij van Berne gebruikt.
Deze abdij met een breed scala aan liturgische uitgaven, draagt het Synodaal proces een wam hart toe. Als religieuze gemeenschap – onderdeel van de orde van de norbertijnen – staan zij voor vernieuwing, voor het eigentijds doorvertalen van de Blijde Boodschap in de wereld van vandaag.

Tip voor achterkantjes

“Bij het samenstellen van de ‘achterkanten’ van deze wekelijkse misboekjes luisteren we naar wat er onder de mensen leeft en zoeken we naar teksten die hen kunnen voeden op hun geestelijke weg. Alle beetjes helpen…”, aldus de uitgever.
Zo bouwt ook de uitgeverij van een abdij mee aan het verruimen van de Tent.

Zelf aan de slag?

De citaten ook gebruiken, die de afgelopen maanden gebruikt zijn? Surf dan naar het document ‘Verruim de grootte van uw tent’ en kijk bij de paragrafen 31, 32, 43, 60, 92, 96 en 102.
(Klik op de afbeeldingen om te vergroten.)