Terugkijken – lezing van Myriam Wijlens op 31 maart

21 april 2023

Op 31 maart 2023 gaf prof. dr. Myriam Wijlens een lezing aan de Tilburg School of Catholic Theology, waarin ze reflecteerde op de continentale fase van de synode over synodaliteit.

Continentale fase

De synode van 2021-2024 getiteld “Voor een synodale kerk: gemeenschap – participatie – missie” opende met een raadpleging in de verschillende bisdommen over de hele wereld waaraan katholieken over de hele wereld werden uitgenodigd om deel te nemen. De resultaten werden ingediend en na reflectie gepresenteerd in het document voor het continentale podium: “Vergroot de ruimte van uw tent” (Jes. 54:2). Dit document werd teruggegeven aan de gelovigen in de lokale kerken voor onderscheiding tijdens continentale bijeenkomsten om drie vragen te beantwoorden: Hoe komt het document overeen met uw ervaring? Welke spanningen of verschillen komen naar voren als relevant voor uw continent? Welke vragen en kwesties moeten worden behandeld tijdens de zitting van de bisschoppensynode in oktober 2023? In februari en maart 2023 hebben zeven continentale bijeenkomsten deze vragen behandeld.
In haar lezing prof. Myriam Wijlens, reflecteert over het huidige proces en de uitkomsten ervan.

Over de spreker

Prof. Dr. Myriam Wijlens, Universiteit van Erfurt (Duitsland) is lid van de coördinerende commissie van de Synode over Synodaliteit 2021-2024 in het Vaticaan, en lid van het redactieteam van de European Continental Meeting in Praag.

Terugkijken

De lezing is nu terug te kijken:

Tip: De lezing is in het Engels en om dit beter te volgen kan Engelse ondertiteling meegelezen worden. Hieronder zie je hoe de ondertiteling aangezet kan worden:

 

Andere berichten