Taizéreis in 4 stappen naar Rome!

30 mei 2023

KENNIS – Beter voorbereid op weg naar de jongerensynode in Rome

Schrijf je snel in voor de oefening ‘Ignatiaanse spiritualiteit’ op de donderdagmiddagen 1, 8 en 15 juni in hartje Utrecht. Zeker als je eraan denkt om mee te doen aan het jongerenberaad voor de synode in Rome, eind september. ‘Onderscheiding’ is een belangrijk principe in het synodaal proces.
De spiritualiteit van de heilige Ignatius is een waardevolle sleutel. God zoeken en vinden in alle dingen, in de wereld met al haar weerbarstigheid.

Lees verder op de website van Together.

 

 

 

PRAKTISCH – Naar Rome? Leer je team en reisgenoten kennen

Ben je tussen de 18 en 35 en heb je zin om mee naar Rome te gaan? Leer het team kennen: broeder Sebastiaan uit Taizé en dominee Arjan Plaisier, oud-algemeen secretaris van de PKN. Ontmoet je reisgenoten, hoe kan de synode jongeren tegemoet komen? Deel je verwachtingen en hoop!
Zondag 25 juni, 14.30 uur, Ki Tov, Grave van Solmstraat 4, Utrecht. Vooraf aanmelden noodzakelijk.

Lees verder op de website van Together.

 

 

BIDDEN – Taizéviering voor verzoening

Vier in de prachtige oud-katholieke Gertrudiskathedraal het gedachtengoed van Taizé en bid voor overbrugging van de verschillen tussen christenen in Nederland.
Eenieder is welkom. Taizébroeder Sebastiaan is er ook. De kathedraal zit tegenover Centraal Station Utrecht, richting oude binnenstad, hoek Mariaplaats. Zondag 25 juni, 19 uur.

Lees verder op de website van Together.
Voorproefje Together in Rome? Kijk op YouTube!

 

 

Rome, we komen!

Ben je 18-35 jaar en gaat de toekomst van de Kerk aan je hart? Paus Franciscus nodigt jou uit om daarover mee te denken. Stap die bus in en ga met Taizé mee op reis voor de Synode-jongerendagen, pal vóór de officiële Synodevergadering begint. Hoogtepunt: ontmoeting met de Paus op 30 september.
Reis en verblijf 28 september- 2 oktober 2023.
Inschrijven kan tot 30 juni, uitsluitend via www.together.oecumene.nl.
Let op: vol is vol. Kosten € 395 p.p.
De organisatie van de reis is in handen van Fokke Wouda van de Nederlandse Vereniging voor Oecumene.

 

 

Andere berichten