Synodaal proces en missionair kerk-zijn

31 augustus 2024

Op de website van RKkerk.nl is een vierdelige zomerserie over ‘missionair kerk-zijn’. Het laatste deel gaat over missionair kerk-zijn en het synodaal proces.

Monique van Dijk-Groeneboer heeft als lid van de Nederlandse delegatie deelgenomen in aan de Europese bijeenkomst in Praag en ze vertelt in vogelvlucht een aantal ‘high lights’ van dit synodaal proces. Dat missionair kerk-zijn en het synodaal proces met elkaar verbonden zijn blijkt wel uit de centrale thema’s van deze Synode over Synodaliteit: missie, participatie en gemeenschap

Keer op keer benadrukt het secretariaat van de synode dat: “synodaliteit niet alleen een methode is, maar een vorm van kerk-zijn en een stijl van het vervullen van de gemeenschappelijke missie van evangelisatie.”

Een van Moniques concluderende opmerkingen is: Er blijkt eenheid te kunnen zijn terwijl er ook verschillen zijn, wat ook duidelijk bleek op de Europese conferentie. Verschillen dienen te worden gewaardeerd. Alle gedoopten zijn samen onderweg, in genade en in dienst aan de naaste.

Lees het hele artikel op RKkerk.nl.

Andere berichten