Instrumentum Laboris verschenen

9 juli 2024

 

Voorbereiden

De voorbereidingen voor de tweede zitting van de synode vergadering is in volle gang. Deze tweede zitting/sessie vindt van 2 t/m 27 oktober 2024 plaats in Rome. Mgr. Hoogenboom, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht, zal namens Nederland aan deze tweede zitting deelnemen. Hij was in oktober 2023 ook aanwezig als afgevaardigde bij de eerste sessie. Kijk en luister op katholiekleven.nl hoe mgr. Hoogenboom de 1e zitting van de synodale vergadering in Rome heeft ervaren.

Instrumentum Laboris

Om deze vergadering in goede banen te leiden is een werkdocument opgesteld, het ‘Instrumentum Laboris‘. Input voor dit document waren de documenten die vanuit de hele wereld naar het Vaticaan zijn gestuurd tijdens de laatste consultatiefase. In Nederland vond deze consultatie plaats in de maanden februari-april <link naar bericht>. Ook de uitkomsten van de recente wereldwijde bijeenkomst van parochiepriesters zijn erin verwerkt. De titel van het werkdocument luidt: ‘Hoe een missionaire synodale Kerk te zijn’.

De centrale vraag van de vergadering in oktober is: hoe een missionaire synodale Kerk te zijn. De tekst begint met een citaat van de profeet Jesaja, hoofdstuk 25, vers 6-8. Een mooie tekst om ook samen te overdenken in parochies en geloofsgemeenschappen!

Lees verder het bericht op RKkerk.nl.

Download:
Instrumentum Laboris ‘How to be a missionary synodal Church’
Short presentation (samenvatting)
FAQ
Infographic 

Kijk in de rubriek ‘Officiële documenten‘ voor de voorlopige NL-werkvertalingen van de documenten.

 

 

Andere berichten