Laat de hoop niet varen

Op 30 september a.s. organiseert Mariënburg, samen met Bezield Verband Utrecht, 2of3bijEEN en Leerhuis Ekklesia Amsterdam, een middag onder de titel

‘Laat de hoop niet varen’

over de Bijbelse hoop op een betere wereld dan deze: zonder slavernij, oorlog, klimaatcrisis en gebrek aan solidariteit met armen en vluchtelingen. Met de vraag: wat mogen we hopen en wat kunnen we doen.

Het gaat deze middag niet over binnenkerkelijke (synodale) thema’s, maar over onze roeping als christenen om – zoals paus Franciscus het zegt: “een luisterende Kerk te worden, een nabije Kerk, die de wonden en harten van de wereld heelt met Gods balsem”. Daartoe moeten we zelf aan de slag!

 

Huub Oosterhuis z.g. schreef daarover een cyclus teksten onder de titel Uitgeleid, die door Tom Löwenthal op muziek werd gezet. De teksten worden gelezen, toegelicht, besproken en daarna gezongen door het koor van Ekklesia Amsterdam en solisten, begeleid door een klein muzikaal ensemble. Het geheel staat onder leiding van de componist.

Centraal in het muziekstuk staat de oproep uit het boek Leviticus: ‘Als je broeder diep is weggezakt, zul je hem vasthouden. Hij zal overleven naast jou.’

 

Wanneer: 30 september 2023. Inloop en koffie 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. Het duurt tot circa 17.30 uur.

Waar: de Open Hof in Culemborg, op 8 loopminuten van het station.

Entree: € 15,-

Aanmelden: secretariaat@marienburgvereniging.nl of via www.marienburgvereniging.nl en volg de aanwijzingen.