Weten we wat God van ons wil?

25 oktober 2023 om 14:00 uur

Op twee woensdagen organiseert het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) een webinar van Rob Polet en Hilde Van Linden, werkzaam bij het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit. Het eerste webinar is vooral gericht op het individu, het tweede op gemeenschap.

Het webinar op 25 oktober betreft een introductie in geestelijke onderscheiding volgens de spiritualiteit van Ignatius van Loyola. Hij ontdekte door het nauwkeurig waarnemen van zijn innerlijk dat hij soms meer, dan weer minder met God verbonden was. De kenmerken van beide ‘bewegingen’ leerde hij herkennen als bewegingen van verschillende ‘geesten’. Het hielp hem zijn leven meer in te richten naar Gods wil. Het is een houding, die hij ook anderen aanleerde: zijn ‘geestelijke oefeningen’. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe dit in het dagelijks leven kan doorwerken in het maken van keuzes.

Het webinar op 22 november is een kennismaking met manieren om als gemeenschap de werking van de Heilige Geest op het spoor te komen. Uitgangspunt is het vertrouwen dat de Geest ook groepen leidt. Het geestelijk gesprek is – naast stilte en gebed – een van de belangrijkste bouwstenen van gemeenschappelijke onderscheiding. Je maakt hiermee kennis en ontdekt hoe je dit kan toepassen in jouw (geloofs)gemeenschap, (vrijwilligers)team…. Aandachtig luisteren, respectvol uitwisselen, zorgvuldig waarnemen en onderscheiden waarin de Geest werkzaam is, dragen bij aan het vinden van wat goed is voor een gezamenlijke toekomst.

Wanneer: 25 oktober 2023 en 22 november 2023 van 14:00 – 15:00 uur.

Waar: online via CPS.

Aanmelden: graag via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Meer informatie: in de Agenda op www.parochiespiritualiteit.org