Webinar: What’s next for our listening church?

3 november 2023 om 19:00 uur

Op 3 november 2023 om 19.00 uur (onze tijd) vindt het webinar ‘What’s next for our listening church?’ plaats. Vanwege de overweldigende belangstelling zal het niet makkelijk zijn om het webinar live bij te wonen, maar het webinar is na afloop terug te kijken via YouTube.

Tijdens het webinar blikken prof. Myriam Wijlens en Timothy Radcliffe OP terug op de synode en hoe zij de bijeenkomsten ervaren hebben. Beiden hebben een centrale rol tijdens deze Synode over Synodaliteit. Met hen wordt nagedacht over waar de Kerk van hieruit naartoe zal gaan en hoe het proces verder zal gaan.
Het webinar wordt gemodereerd door prof. Kristin Colberg.

Over de sprekers

Timothy Radcliffe OP, retraitebegeleider van de synode, is lid van de gemeenschap in Blackfriars in Oxford en was van 1992 tot 2001 magister-generaal van de Orde van Predikers. Hij is de auteur van een aantal populaire boeken, waarin hij zijn ervaringen als dominicaan deelt.

Prof. Myriam Wijlens is hoogleraar kerkelijk recht aan de faculteit katholieke theologie van de Universiteit van Erfurt en co-moderator van het Peter en Paul Seminar. Namens het Dicasterie voor Christelijke Eenheid is zij lid van de Faith and Order Commission van de Wereldraad van Kerken en adviseur van de Anglican-Rooms-Katholieke Internationale Commissie (ARCIC). Zij is het enige vrouwelijke lid van het coördinatiecomité van de synode en heeft als deskundige deelgenomen aan de vergadering van oktober 2023.

Inschrijven voor het webinar.