Synode Café – 25 oktober 2023

25 oktober 2023 om 16:00 uur

Woensdag 25 oktober 2023 vindt het tweede Synode Café plaats, dat te volgen is via een livestream. Daan Savert en Nadia Kroon ontvangen in theatercafé De Leeuw in Arnhem diverse gasten en spreken met hen over alles wat er speelt rondom de synode over de vernieuwing van de rooms-katholieke kerk. De synodebijeenkomst in Rome duurt tot 27 oktober.

De twee dertigers Daan Savert en Nadia Kroon zijn allebei theoloog en nieuwsgierig naar deze wereldwijde vernieuwingsbeweging in de rooms-katholieke kerk.

Kerkvernieuwing in Rome en in Nederland

Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duidt het actuele nieuws van . de synodebijeenkomst die momenteel plaatsvindt in Rome.

Ramon Roks, is werkzaam in de parochie in Wijchen. Met jongeren uit de parochie nam hij deel aan de TOGETHER-reis naar Rome en hij maakt de parochianen vertrouwd met het synodaal proces.

De Rotterdamse dominicaner paters Richard Steenvoorde en Stefan Mangnus vertellen over de verrassende resultaten van de synodale gesprekken met studenten uit hun internationale studentenparochie.

De laatste gast is Janneke van Zelst. Zowel beroepsmatig als in de kerk wil zij bijdrage aan betekenisvolle vernieuwingen. Enige jaren geleden ontdekte ze het katholieke geloof opnieuw en sindsdien groeit haar kerkelijke betrokkenheid. Welke kansen ziet zij voor het vervolg van de synode?

Livestream

Je kunt via de livestream meekijken en reageren op het Synode Café. Na afloop is het cafégesprek online terug te kijken via YouTube.
Het Synode Café bijwonen? Meld je dan aan via info@luisterendopweg.nl.

 

Tip
  • Wil je live mee chatten met het Synode Café? Dat kan maar daarvoor is wel een inlog nodig. Hiervoor kan een gmail of facebook account voor gebruikt worden. Een aparte inlog aanmaken voor YouTube kan ook. 
  • Wanneer je bent ingelogd maak je een ‘kanaal’ aan om deel te nemen aan de chat. Dit is niets anders dan dat je aangeeft dat je aan de chat deelneemt en onder welke naam. Overigens kan je ook anoniem of onder een pseudoniem deelnemen.
  • In een hulpvideo wordt in 5 minuten eenvoudig en stap voor stap uitgelegd hoe je kunt deelnemen aan een live chat op YouTube.
  • NB: wees altijd voorzichtig met het opgeven van telefoonnummer, geboortedatum en geslacht. Geef evt. bewust verkeerde informatie op of probeer of het systeem ook verder gaat als je niks invult.