Onderzoekproject ‘Accountability in a Synodal Church’

13 september 2023 om 17:00 uur

Het Peter en Paul Seminar in Duitsland is een groep van internationale onderzoekers en bestaat uit theologen en canonieke juristen. Zij houden zich bezig met de hervormingen in het canonieke recht in het licht van het Tweede Vaticaans Concilie. Onlangs hebben ze het onderzoeksproject ‘Accountability in a Synodal Church‘ * en gepubliceerd. Zeven van de wetenschappers, die aan dit onderzoeksproject hebben deelgenomen, zullen ook deelnemen aan de synodevergadering te Rome in oktober 2023.

The Tablet, een gerenommeerd internationaal katholiek weekblad, organiseert een webinar en heeft vier leden van het Peter en Paul Seminar uitgenodigd om te spreken over de bevindingen van dit project, waaronder Myriam Wijlens, hoogleraar Canoniek Recht. Naast professor Wijlens zijn de moderatoren:
– Eugene Duffy (praktisch theoloog – Ierland )
– Rafael Luciani (systematisch theoloog – Venezuela en Boston College)
– Vimal Tirimanna CSsR (moraaltheoloog – Sri Lanka en Alphonsianum Rome).

Nieuwsgierig naar het rapport ‘Accountability in a Synodal Church‘? Klik dan hier voor de inhoudsopgave.

 

Wanneer: woensdag 13 september 2023 om 17.00 uur (dus aansluitend aan het Synode Café).

Waar: Online. De voertaal van de webinar is Engels.

Aanmelden: Om te kunnen deelnemen is aanmelden verplicht. Dit kan via The Tablet: https://www.thetablet.co.uk/events/214/tablet-event-a-synodal-church-needs-accountability 

Kosten: Gratis

 

* Accountability wordt in het Nederlands vaak vertaald met verantwoordelijkheid. Maar dat is responsibility ook. Bij accountability gaat het om zaken die de eindverantwoordelijkheid betreffen.