Lezing in Enschede: Synodale proces in RKK

8 november 2023 om 14:00 uur

Op woensdagmiddag 8 november 2023 zal mevrouw prof. dr M. Wijlens, afkomstig uit Losser, in Twente een lezing houden. Over het synodale proces dat de afgelopen periode in de katholieke kerk alle leden heeft betrokken bij de zending en de organisatie van de kerk.

Vooralsnog was dat vooral een zaak van de geestelijkheid met name van de bisschoppen. Maar paus Franciscus wil dat iedereen kan meepraten. We zijn immers allemaal gedoopt en gevormd. En rijk aan eigen geloofs- en levenservaring. Een luisterende kerk is waar het de paus om te doen is. Dat alle leden openstaan voor de Geest en voor wat we elkaar te zeggen hebben.

Myriam Wijlens

Myriam Wijlens is professor in het kerkrecht. Ze is verbonden aan de universiteit in Erfurt, Duitsland. Internationaal werkt ze ook aan allerlei maatregelen tegen misbruik in de Kerk. Ze is een van de hoogst geplaatste vrouwen in het Vaticaan. En ze is door de paus gevraagd om op het internationale secretariaat voor het synodale proces in Rome werkzaam te zijn.

Op 8 november komt ze een lezing geven over het synodale proces en wat dat vanuit alle landen inmiddels heeft opgeleverd. Over haar werk op het secretariaat. Over de bisschoppensynode, die dan juist heeft plaatsgehad, in oktober. En over hoe het synodale proces voortaan ons kerkelijk leven bepaalt. Ze komt voor iedereen die geïnteresseerd is.

 

Wanneer: woensdagmiddag 8 november 2023, 14.00 uur.

Waar: in de St. Jan kerk. Haaksbergerstraat 253, 7545 GH in Enschede en via Livestream.

Organisatie: werkgroep synodale proces parochies Zuidoost Twente.

Meer informatie: op de website van de parochie St. Jacobus de Meerdere.

 

Foto van de kerk is afkomstig van © Kerkfotografie.nl.