Extra synodale gesprekken in Leeuwarden

11 maart 2024 om 00:00 uur
Paus Franciscus wil opnieuw je stem horen. Uitnodiging voor extra Synodale gesprekken.

Heb je twee jaar geleden een bijdrage hebt geleverd aan het grote synode-onderzoek ‘Zij heeft een verhaal’ van het Netwerk Katholieke Vrouwen? En/of omdat ben je betrokken bij de synodale gesprekken die we in de Sint Vitusparochie hebben? Of heb je belangstelling voor de synode en vrouwen? Dan is deze uitnodiging voor jou!

Paus Franciscus vraagt opnieuw om mee te praten over de vragen rond vrouwen in de kerk. De positie van vrouwen in de kerk is namelijk een van de centrale thema’s in het slotdocument ‘Een synodale kerk op zending‘ van de onlangs gehouden wereldwijde synodebijeenkomst in Rome. Ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst, die plaatsvindt in oktober 2024, vraagt de synode iedereen  om mee te denken en input te leveren op de synodethema’s.

Het NKV vraagt daarom aan katholieke vrouwen om in februari en maart over deze vragen gesprekken te organiseren. We willen daar vanuit de Sint Vitusparochie gehoor aan geven en organiseren extra gesprekken specifiek rond deze vragen. Ook mannen zijn welkom om mee te praten! De uitslagen zullen we sturen naar de NKV, die daarmee verslag doet aan de tweede synode.

Wanneer: maandag 11 maart

Waar: Titus Brandsma Huis

Programma:      10.00 en 12.00 uur:  vragen specifiek ten aanzien van de roeping van vrouwen

                              12.00-13.00 uur: gezamenlijke lunch

                              13.00-15.00 uur: vragen gericht op voorstellen na eerste synode

Je bent uitgenodigd voor alle drie de onderdelen, maar je kunt ook een keuze maken. We vragen je wel door te geven of je komt, i.v.m. de organisatie. Opgeven via kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl

Organisatoren: Lysbeth Minnema en Germa Kamsma-Kunst

 

Bronvermelding foto: Omrop Fryslan.