Terugkijken tweede Synode Café

25 oktober 2023

Op 25 oktober 2023 vond de tweede editie plaats van het Synode Café. Dominicanes Nadia Kroon en Daan Savert ontvingen vier gasten in de foyer van het gezellige theater De Leeuw in Arnhem:

Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duidt het actuele nieuws van . de synodebijeenkomst die momenteel plaatsvindt in Rome.

Ramon Roks, is werkzaam in de parochie in Wijchen. Met jongeren uit de parochie nam hij deel aan de TOGETHER-reis naar Rome en hij maakt de parochianen vertrouwd met het synodaal proces.

De Rotterdamse dominicaner paters Richard Steenvoorde en Stefan Mangnus vertellen over de verrassende resultaten van de synodale gesprekken met studenten uit hun internationale studentenparochie.

De laatste gast is Janneke van Zelst. Zowel beroepsmatig als in de kerk wil zij bijdrage aan betekenisvolle vernieuwingen. Enige jaren geleden ontdekte ze het katholieke geloof opnieuw en sindsdien groeit haar kerkelijke betrokkenheid. Welke kansen ziet zij voor het vervolg van de synode?

De uitzending kan je hier terugkijken:

Er wordt nog een derde Synode Café gepland. Hou de Agenda in de gaten!

 

Andere berichten